EEL
Nyhet!

EEL och Euronics Norge blir störst i Norden


Koncernen EEL med bas i Örebro förvärvar det norska hemelektronikföretaget Euronics Norge. Förvärvet gör EEL, där varumärkena ELON och Elkedjan ingår, störst i Norden inom vitvaror.


- Förvärvet av Euronics Norge är ett första steg för att ta oss in på nya marknader, säger Christer Larsson, koncernchef för EEL. Vi särskiljer oss från våra konkurrenter både i Sverige och Norge med vår lokala närvaro, personliga relationer och högkvalitativa service.

Euronics Norge har 63 butiker och ingår från den 1 september 2015 att i EEL-koncernen. Redan i slutet av 2013 påbörjades samarbetet mellan EEL och Euronics Norge. Sedan januari 2014 har de norska butikerna sitt varuflöde av vitvaror och småelsprodukter tryggat från centrallagret i Örebro.

– Vi är mycket glada för samgåendet, säger Kenneth Baltzersen, vd för Euronics Norge. För oss innebär det en ökad konkurrenskraft på den tuffa norska hemelektronikmarknaden. Genom att vara en del av EEL får vi tillgång till ett stort varulager, bättre villkor och en struktur som möter våra framtida behov. Det här är något som inte minst våra kunder kommer att kunna dra nytta av. Vi ser även en stor fördel av att EEL och Euronics Norge har en liknande organisation, med lokala entreprenörer och en förhandlingsfokuserad kedjestruktur.

I EEL-koncernen ingår butikskedjorna ELON och Elkedjan, som idag tillsammans har 400 svenska butiker i Sverige, samt affärsområdet EEL Teknik med 2000 elektriker över hela landet. Butikerna och Teknikbolagen ägs av sina handlare och dessa är i sin tur delägare i moderbolaget EEL AB. Den samlade omsättningen för koncernen 2014 är cirka 3,6 miljarder kronor exklusive moms. Det gör EEL till branschens största inköpsorganisation och Nordens största vitvarukoncern.

Euronics Norge är, liksom EEL AB, medlemmar i hemelektronikkedjan Euronics International som finns i 31 länder i Europa, omsätter motsvarande drygt 160 miljarder kronor och har fler än 11 000 butiker.


Publicerad: den 4 september 2015

Nyheter

ELON tecknar ramavtal med Stena Fastigheter

Vitvarukedjan ELON med kring 350 butiker i hela Sverige har tecknat ramavtal med Stena Fastigheter. Avtalet är tecknat med social hänsyn, vilket innebär att ELON ska erbjuda praktik eller anställning till ett visst antal boende i Stena Fastigheters områden som står långt ifrån arbetsmarknaden.


Läs hela nyheten...

ELON tecknar samarbetsavtal med Riksbyggen

Sedan början av 2016 har ELON fokuserat sitt arbete kring bygg och fastighetsförsäljning och förstärkt organisationen centralt med flera personer. Arbetet har gett resultat och ELON har nu tecknat ett samarbetsavtal med Riksbyggen gällande leverans av vitvaror till nyproduktioner och förvaltning.


Läs hela nyheten...

ELON tecknar samarbetsavtal med Victoria Park

Vitvarukedjan ELON tecknar sitt första stora centrala avtal där handlare från olika orter går samman för att ge fastighetsägaren bästa möjliga service.


Läs hela nyheten...

ELON öppnar butik på Väla köpcentrum

Den 22 september öppnades dörrarna för ELONs nyaste butik – 1100 kvm på Väla köpcentrum i Helsingborg.


Läs hela nyheten...

ELON Elkedjan Logistic fortsätter satsa på Örebro – flyttar verksamhet från Mariestad

För drygt två och ett halvt år sedan förvärvade EEL AB bolaget Canvac AB. Under den första delen av 2016 fusionerades Canvac in i EEL AB och nu väljer man att samla verksamheten i Örebro. Sedan uppköpet 2014  har fokus på klimatprodukter inom EEL ökat rejält och större delen av Canvacs lagerverksamhet har redan flyttat till EELs fastighet på Bäcklundavägen i Örebro. 


Läs hela nyheten...