EEL
Nyhet!

EEL ger julklappar med sladd till Hosjöbottnarna


I oktober fick byn Hosjöbottnarna i Jämtland sin första elkabel. I tisdags fick byborna besök av ELON och Elkedjan som tillsammans med branschorganisationen Svensk Energi delade ut småel och belysning till familjerna.


Fram till i höstas var de sex hushållen i Hosjöbottnarna beroende av ett opålitligt kraftverk där strömavbrott var en del av vardagen. Med den nedgrävda elkabeln och fast elförsörjning kom även en mängd möjligheter att förenkla tillvaron. ELONElkedjan och Svensk Energi frågade de sex hushållen i byn vad de mest av allt önskade sig för elprylar. Nattlampor till barnen, utebelysning med rörelsedetektorer och vardagliga produkter som gör tillvaron enklare blev svaret.

Sagt och gjort. Mikrovågsugn, vattenkokare, kaffebryggare, brödrost, köksassistent och belysning i form av nattlampor, julljus och utomhusbelysning blev en tidig julklapp till familjerna.

”Vi fick vetskap om hur man i Hosjöbottnarna äntligen fått nedgrävd elkabel efter många års kämpande med ett eget elkraftverk”, säger Camilla Waldmark, PR- & kommunikationsansvarig på ELON Elkedjan Logistic. ”När de nu äntligen fått tillgång till det stabilare elnätet tog vi tillfället i akt att tillsammans med Svensk Energi agera tidig tomte”.

I Hosjöbottnarna bor det sammanlagt 14 personer. Daniel Persson är en av dessa och driver även turistverksamhet i byn.

”Det här är en fantastiskt fin gest”, säger Daniel Persson. ”Det känns som ett bra plåster på såren för allt slit och all oro som vi har haft tidigare med vårt undermåliga och svajiga kraftverk. Jag kan verkligen tala för hela byn när jag säger att vi uppskattar initiativet väldigt mycket.”

ELON Elkedjan Logistic med butikerna ELON på Frösön och Elkedjan i Krokom står tillsammans med Ladda Sverige, Svensk Energis och elbranschens projekt för att sprida kunskap och el- och elanvändning, bakom denna tidiga julklapp.


Publicerad: den 17 december 2014

Nyheter

ELON tecknar ramavtal med Stena Fastigheter

Vitvarukedjan ELON med kring 350 butiker i hela Sverige har tecknat ramavtal med Stena Fastigheter. Avtalet är tecknat med social hänsyn, vilket innebär att ELON ska erbjuda praktik eller anställning till ett visst antal boende i Stena Fastigheters områden som står långt ifrån arbetsmarknaden.


Läs hela nyheten...

ELON tecknar samarbetsavtal med Riksbyggen

Sedan början av 2016 har ELON fokuserat sitt arbete kring bygg och fastighetsförsäljning och förstärkt organisationen centralt med flera personer. Arbetet har gett resultat och ELON har nu tecknat ett samarbetsavtal med Riksbyggen gällande leverans av vitvaror till nyproduktioner och förvaltning.


Läs hela nyheten...

ELON tecknar samarbetsavtal med Victoria Park

Vitvarukedjan ELON tecknar sitt första stora centrala avtal där handlare från olika orter går samman för att ge fastighetsägaren bästa möjliga service.


Läs hela nyheten...

ELON öppnar butik på Väla köpcentrum

Den 22 september öppnades dörrarna för ELONs nyaste butik – 1100 kvm på Väla köpcentrum i Helsingborg.


Läs hela nyheten...

ELON Elkedjan Logistic fortsätter satsa på Örebro – flyttar verksamhet från Mariestad

För drygt två och ett halvt år sedan förvärvade EEL AB bolaget Canvac AB. Under den första delen av 2016 fusionerades Canvac in i EEL AB och nu väljer man att samla verksamheten i Örebro. Sedan uppköpet 2014  har fokus på klimatprodukter inom EEL ökat rejält och större delen av Canvacs lagerverksamhet har redan flyttat till EELs fastighet på Bäcklundavägen i Örebro. 


Läs hela nyheten...