EEL
Nyhetsarkiv

Nyheter

ELON tecknar ramavtal med Stena Fastigheter

Vitvarukedjan ELON med kring 350 butiker i hela Sverige har tecknat ramavtal med Stena Fastigheter. Avtalet är tecknat med social hänsyn, vilket innebär att ELON ska erbjuda praktik eller anställning till ett visst antal boende i Stena Fastigheters områden som står långt ifrån arbetsmarknaden.


Läs hela nyheten...ELON tecknar samarbetsavtal med Riksbyggen

Sedan början av 2016 har ELON fokuserat sitt arbete kring bygg och fastighetsförsäljning och förstärkt organisationen centralt med flera personer. Arbetet har gett resultat och ELON har nu tecknat ett samarbetsavtal med Riksbyggen gällande leverans av vitvaror till nyproduktioner och förvaltning.


Läs hela nyheten...ELON tecknar samarbetsavtal med Victoria Park

Vitvarukedjan ELON tecknar sitt första stora centrala avtal där handlare från olika orter går samman för att ge fastighetsägaren bästa möjliga service.


Läs hela nyheten...ELON öppnar butik på Väla köpcentrum

Den 22 september öppnades dörrarna för ELONs nyaste butik – 1100 kvm på Väla köpcentrum i Helsingborg.


Läs hela nyheten...ELON Elkedjan Logistic fortsätter satsa på Örebro – flyttar verksamhet från Mariestad

För drygt två och ett halvt år sedan förvärvade EEL AB bolaget Canvac AB. Under den första delen av 2016 fusionerades Canvac in i EEL AB och nu väljer man att samla verksamheten i Örebro. Sedan uppköpet 2014  har fokus på klimatprodukter inom EEL ökat rejält och större delen av Canvacs lagerverksamhet har redan flyttat till EELs fastighet på Bäcklundavägen i Örebro. 


Läs hela nyheten...ELON Group utmanar hemelektronikbranschen

ELON Group fortsätter att stärka sin strategiska position som navet för fackhandel i Norden. Det helägda dotterbolaget Euronics Norge bildar tillsammans med Euronics Sverige ett gemensamt inköpsbolag – Euronics Nordic. I och med detta samarbete kommer båda bolagen att få tillgång till bättre konkurrensvillkor och en struktur som möter framtida behov. 


Läs hela nyheten...ELON gillar Sweden Rock Festival

ELON gillar att vara på plats där det händer och är gärna en del i stora upplevelser. Som officiell partner till Sweden Rock Festival ser vitvarukedjan till att möta sin målgrupp på plats i Norje för att underlätta och höja festivalbesöket.


Läs hela nyheten...Fooro - framtidens produkt hos ELON?

Hur kommer vi laga vår mat i framtiden? Redan idag har vi robotar som dammsuger golv och klipper våra gräsmattor. När kommer de göra entré i hemmets hjärta – köket? ELON har hängt med Tomas Möller i hans examensarbete i visuell kommunikation på Beckmans designhögskola och ser en ny möjlighet och användningsområde för robotar i hemmet.


Läs hela nyheten...Canvac fusioneras i EEL AB

I mars 2014 förvärvade EEL AB försäljningsbolaget Canvac AB. Syftet med detta var främst ett strategiskt viktigt steg i EELs ambition att växa som bolag.


Läs hela nyheten...EEL Holding AB heter nu ELON Group AB

Vid en extra bolagsstämma den 16 december beslutades att EEL Holding AB kommer att ändra bolagsnamn till ELON Group AB.


Läs hela nyheten...EEL och Euronics Norge blir störst i Norden

Koncernen EEL med bas i Örebro förvärvar det norska hemelektronikföretaget Euronics Norge. Förvärvet gör EEL, där varumärkena ELON och Elkedjan ingår, störst i Norden inom vitvaror.


Läs hela nyheten...Landshövding Maria Larsson invigde EELs nya lager

Onsdagen den 27 maj invigde Örebro Läns landshövding Maria Larsson EELs utbyggnation av lager och kontor i Örebro som på ett år har dubblerat sin yta. Det är ett bygge som skett i rekordfart och resulterat i en lageryta på drygt 55 000 kvadratmeter, kontorslokaler på 2 500 kvadratmeter och ett tåghus på ett par hundra meter.

 


Läs hela nyheten...Sveriges största vitvarukedja rustar för nya affärer

EEL, där Sveriges största el- och vitvarukedjor ELON och Elkedjan ingår, bygger för framtiden.

En ny organisation sätts på plats för att höja effektiviteten och bädda för nya affärer.
- Det går bra för oss nu. Flera nya strategiska affärer är på väg, säger VD och koncernchefen Christer Larsson.


Läs hela nyheten...EEL ger julklappar med sladd till Hosjöbottnarna

I oktober fick byn Hosjöbottnarna i Jämtland sin första elkabel. I tisdags fick byborna besök av ELON och Elkedjan som tillsammans med branschorganisationen Svensk Energi delade ut småel och belysning till familjerna.


Läs hela nyheten...Årets julklapp 2014 – en slow cooker

Vitvarukoncernen EEL med sina två kedjor ELON och Elkedjan presenterar årets julklapp 2014: En slow cooker vars tillagningsmetod erbjuder smakrika måltider för många, lagad under lång tid på låg värme. Hos ELON och Elkedjan finns slow cookers i flera prisklasser.


Läs hela nyheten...ELON nominerad som ett av Sveriges starkaste varumärken

ELON, Sveriges största vitvarukedja, är nominerade till Evimetrix Swedish Brand Award i kategorin Hemelektronikkedjor.


Läs hela nyheten...EEL stärker sin marknadsledande ställning

Vitvarukedjan ELON får nya medlemsbutiker och växer, särskilt i syd- och mellansverige. Kökscentrums åtta butiker i sydvästra Skåne har precis konverterat och omprofilerats till ELON-butiker. 


Läs hela nyheten...EEL bygger ut 25 000 kvm och nyanställer

Vitvarukoncernen ELON Elkedjan Logistic AB (EEL) bygger ut lager och kontor i Örebro med drygt 25 000 kvadratmeter. Arbetet har redan börjat och beräknas vara klart till årsskiftet. EEL räknar med att nyanställa såväl lager- som kontorspersonal. Om fem år ska majoriteten av alla transporter till och från EEL gå på räls. EEL satsar på miljön – går från lastbilar till mer spårbunden trafik. Totalentreprenör blir NCC Construction.


Läs hela nyheten...EEL förnyar samarbetet med Örebro Hockey

ELON Elkedjan Logistic AB tecknar ett nytt avtal med Örebro Hockey. Avtalet innebär ett huvudpartnerskap och är tecknat på tre år.


Läs hela nyheten...Vitvarubranschen möts på EEL-mässan i Örebro

I vecka 15 möts större delen av den svenska vitvarubranschen på Conventum Arena i Örebro. Mässan, med vitvarukoncernen EEL som arrangör, hålls årligen i Örebro och har denna gång slagit rekord i antal anmälda.


Läs hela nyheten...EEL AB köper börsnoterade FDT AB

Vitvarukoncernen ELON Elkedjan Logistic AB (EEL AB) i Örebro köper affärs- och butikssystembolaget FDT AB, noterat på Aktietorget.


Läs hela nyheten...EEL AB köper Canvac AB

Vitvarukoncernen ELON Elkedjan Logistic AB (EEL AB) i Örebro förvärvar Canvac AB. Köpet stärker EELs varumärkesportfölj och ger koncernen en starkare position på marknaden.


Läs hela nyheten...EEL bantar bort tre varumärken

Vitvarukoncernen EEL AB i Örebro, med 400 butiker runt om i landet, utvecklar sina varumärken. Fem blir två.

 – ELON och Elkedjan blir ansiktet utåt. Vi skapar stordriftsfördelar och gör det enklare för kunden, säger Christer Larsson, vd för EEL.


Läs hela nyheten...Svenska EEL sluter strategiskt avtal med norska Euronics

Vitvarukoncernen EEL i Örebro har tecknat ett avtal med hemelektronikkedjan Euronics Norge. Avtalet innebär att Euronics Norges cirka 70 butiker förbinder sig att handla sina vitvaror från EEL:s lager i Örebro.

- Affären med Euronics är ett första steg att ta oss in på nya marknader, säger Christer Larsson, koncernchef för EEL AB som är branschens största inköpsorganisation i Sverige.


Läs hela nyheten...EELs VD och koncernchef utsedd till Årets Ledare 2013

Christer Larsson, VD och koncernchef för EEL AB, var en av finalisterna i kategorin Årets ledare på Retail Awards 2013 den 20 maj.

Bakom Retail Awards står Svensk Handel och Dagens Handel. Kategorin är ny för i år och har instiftats för att lyfta fram duktiga ledare inom handeln som inte enbart utvecklar och lyfter det egna företaget, utan hela handeln.

De nominerade var Sofia Brax, HR-chef på Lindex, Christer Larsson, vd för EEL och Patrik Wirlén, kedjechef på Coop Extra.


Läs hela nyheten...EELs VD och koncernchef finalist som årets ledare på Retail Awards 2013

Finalist_ledare

Christer Larsson, VD och koncernchef för EEL AB, är en av finalisterna i kategorin Årets ledare på Retail Awards 2013. Bakom Retail Awards står Svensk Handel och Dagens Handel. Kategorin är ny för i år och har instiftats för att lyfta fram duktiga ledare inom handeln som inte enbart utvecklar och lyfter det egna företaget, utan hela handeln.


Läs hela nyheten...2013-03-07 EEL-mässan i Örebro närmar sig

Den 10 -12 april händer det igen - det som har kommit att bli vitvarusveriges största mötestillfälle: EEL-mässan, där svensk fackhandel möter sina största leverantörer. I år kommer hela 55 leverantörer att finnas på plats för att visa upp nyheter och utbilda Sveriges fackhandelssäljare i sina produkter. Förutom nyheter inom vitvaror och småelsprodukter kommer det för första gången att finnas belysningsleverantörer på plats.


Läs hela nyheten...Pressinformation 2012-12-07

Ny varumärkesstrategi stärker marknadsledarskap:

Vitvarukedjorna ELON och Elkedjan dubblar antalet butiker

Inköps- och logistikföretaget EEL AB med en omsättning (2011) på ca 4,2 mrd kr och med sammanlagt ca 450 vitvarubutiker i landet, kommer genom en ny varumärkesstrategi att koncentrera verksamheten till butikskedjorna ELON och Elkedjan med varianter. Båda dessa varumärken har tydliga profiler och hög kännedom på marknaden. Övriga EEL-varumärken som Elspar, Hemma och Hemexperten kommer att konverteras till någon av de två förstärkta kedjorna. Omprofileringen ska vara genomförd under 2013.


Läs hela nyheten...EEL Service – nytt bolag tillsammans med Garantgruppen

Vid årsskiftet 2011/2012 bildades servicebolaget EEL Service vilket ägs gemensamt av EEL AB och GarantGruppen AB.

Syftet med samarbetet är att värna om fackhandeln och hantera garanti- och servicearbeten på produkter från EEL lagret avseende vitvaror, värmepumpar, storkök, kommersiell kyla samt produkter med 5 års garanti.


Läs hela nyheten...EEL förvärvar Hemmakedjan

De sista tre åren har EEL utvecklats mycket positivt. Vi har visat på betydelsen och vikten av gemensam konkurrenskraft och inköpsvolym ger rätt förutsättningar. Gemensamma volymer, stark ekonomi skapar en stabil grund att stå på.


Läs hela nyheten...Nyheter

Söker du andra nyheter?

Kontakta Camilla Waldmark om du letar efter information som inte publicerats i den här nyhetsspalten.